Where Twin Flames & Wizards hang around.

«Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του» (Απόσπαμα από το βιβλίο)



  «Για να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο, θα πρέπει να σταθείς φρουρός στην πύλη του κήπου σου και να επιτρέπεις την είσοδο μόνο στις καλύτερες πληροφορίες.

   Ειλικρινά δεν πρέπει να δέχεσαι την πολυτέλεια των αρνητικών σκέψεων - ούτε καν μίας από αυτές. Οι πιο χαρούμενοι, δυναμικοί και αυτάρκεις άνθρωποι σ' αυτόν τον κόσμο, δεν διαφέρουν καθόλου από εσένα κι εμένα "κατασκευαστικά". Αποτελούμαστε όλοι από σάρκα και οστά.

   Όλοι προερχόμαστε από την ίδια συμπαντική πηγή. Όμως, αυτοί που πραγματοποιούν περισσότερα από το να υπάρχουν απλά, αυτοί που απολαμβάνουν τη φλόγα της ανθρώπινης δύναμης και γεύονται με όλες τους τις αισθήσεις το μαγικό χορό της ζωής, κάνουν διαφορετικά πράγματα σε σχέση με αυτούς που η ζωή τους είναι κοινότυπη. Αυτό που κάνουν περισσότερο ανάμεσα στα άλλα, είναι να υιοθετούν ένα θετικό πρότυπο για τον κόσμο τους και για όλα όσα εμπεριέχονται σε αυτόν».

  Ό Τζούλιαν πρόσθεσε: «Οι σοφοί με δίδαξαν ότι ένας μέσος άνθρωπος, κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ημέρας, απασχολεί το μυαλό του με περίπου εξήντα χιλιάδες σκέψεις. Όμως αυτό που με άφησε κατάπληκτο είναι ότι το ενενήντα πέντε τοις εκατό αυτών των σκέψεων είναι όμοιες με τις σκέψεις που ο ίδιος είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα!».
«Σοβαρολογείς;» ρώτησα.
«Δυστυχώς. Αυτό αποτελεί και την τυραννία της εξασθενημένης σκέψης. Οι άνθρωποι αυτοί που σκέπτονται τα ίδια πράγματα καθημερινά, και τα περισσότερα από αυτά είναι αρνητικά, έχουν περιέλθει σε κακές πνευματικές συνήθειες.

   Αντί να εστιάζουν σε οτιδήποτε καλό συμβαίνει στη ζωή τους και ίσως να σκέπτονται πώς θα μπορούσαν να βελτιώσουν αυτό το καλό, εγκλωβίζονται στο παρελθόν τους. Ορισμένοι από αυτούς ανησυχούν για αποτυχημένες σχέσεις ή οικονομικά προβλήματα. Άλλοι φθείρονται σκεπτόμενοι την όχι τέλεια παιδική τους ηλικία. Και ορισμένοι άλλοι μελαγχολούν για πολύ πιο μηδαμινά ζητήματα: για τον τρόπο με τον οποίο ίσως τους αντιμετώπισε ένας υπάλληλος σε κάποιο κατάστημα ή τα κακεντρεχή σχόλια κάποιου συναδέλφου τους.

   Όσοι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν στην ανησυχία να λεηλατεί τη δύναμη της ζωής τους. Μπλοκάρουν το τεράστιο δυναμικό του νου τους, το οποίο λειτουργώντας υπερβατικά θα μπορούσε να τους προσφέρει όλα όσα θα ήθελαν: στο συναισθηματικό, το φυσικό και ναι, ακόμη και το πνευματικό πεδίο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η διαχείριση του νου αποτελεί προϋπόθεση για τη διευθέτηση και όλης της υπόλοιπης ζωής».


  «Ο τρόπος που σκέπτεσαι πηγάζει από τη συνήθεια, απλά και ξεκάθαρα», συνέχισε με πειστικότητα ο Τζούλιαν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν την τεράστια δύναμη του νου τους. Έμαθα ότι ακόμη και οι πιο υγιείς στοχαστές χρησιμοποιούν μόνο το 1/100 κάποιου ποσοστού του πνευματικού τους αποθέματος. Στη Σιβάνα οι σοφοί τόλμησαν να εξερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του πνευματικού αυτού αποθέματος σε καθημερινή βάση. Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά. Ο Γιόγκι Ραμάν, μέσα από τακτική και αυστηρή πρακτική, κατάφερε με τη δύναμη του νου του να ελαττώνει τους καρδιακούς του παλμούς, σύμφωνα με τη θέλησή του. Έχει επίσης εκπαιδεύσει τον εαυτό του έτσι ώστε να μπορεί να ζήσει για αρκετές εβδομάδες χωρίς καθόλου ύπνο. Και μολονότι δεν θα πρότεινα να θέτατε κάτι τέτοιο ως στόχο, θα πρότεινα να αρχίσετε να αναγνωρίζετε την πραγματική υπόσταση του νου σας - το μεγαλύτερο δώρο της φύσης».
«Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορώ να κάνω για να ξεκλειδώσω αυτή τη δύναμη του νου; Αν κατόρθωνα να ελέγχω τους παλμούς της καρδιάς μου, σίγουρα θα γινόμουν ιδιαίτερα δημοφιλής στις φιλικές συγκεντρώσεις», είπα με μια διάθεση αναίδειας.
«Μη σε απασχολεί ακόμα αυτό, Τζον. θα σου δώσω μερικές πρακτικές τεχνικές που μπορείς να δοκιμάσεις αργότερα και θα σου δείξουν τη δύναμη αυτής της αρχαίας θεωρίας. Επί του παρόντος, όμως, αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβεις, είναι ότι η πνευματική κυριαρχία προκύπτει μέσα από προ-ετοιμασία, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το ίδιο ακατέργαστο υλικό, τη στιγμή που παίρνουμε την πρώτη μας ανάσα εκείνο που διαφοροποιεί τους ανθρώπους που πετυχαίνουν περισσότερα από άλλους ή είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από άλλους, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν και βελτιώνουν αυτό το πρωτογενές υλικό. Όταν αφοσιω¬θείς ολοκληρωτικά στο να μεταμορφώσεις τον εσωτερικό σου κόσμο, η ζωή σου σύντομα περνάει από τη σφαίρα της κοινοτυπίας στον κόσμο του εξαιρετικού».
Ο δάσκαλος μου γινόταν όλο και πιο ενθουσιώδης με το πέρασμα του χρόνου. Τα μάτια του έμοιαζαν να σπινθηρίζουν, καθώς μιλούσε για τη μαγεία του μυαλού και την υγιή καλοσύνη που αναμφισβήτητα φέρνει.

  «Ξέρεις, Τζον, όταν όλα όσα μπορούν να ειπωθούν και να γίνουν έχουν γίνει, υπάρχει μόνον ένα πράγμα στο οποίο μπορούμε να έχουμε απόλυτη κυριαρχία».
«Τα παιδιά μας;» είπα γελώντας καλοπροαίρετα.
  «Όχι, φίλε μου - ο νους μας. Ίσως να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τον καιρό ή την κίνηση ή τη διάθεση όσων βρίσκονται γύρω μας.

  Μπορούμε, όμως, σίγουρα να ελέγξουμε τη στάση μας απέναντι σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Όλοι έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τις σκέψεις μας, οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Η ικανότητά μας αυτή είναι μία από τις ικανότητες που μας προσδιορίζει ως ανθρώπους. Βλέπεις, μία από τις πιο σπουδαίες παγκόσμιες σοφίες που έμαθα στο ταξίδι μου στην Ανατολή, είναι επίσης και μία από τις πιο απλές».

  Ο Τζούλιαν έκανε μια μικρή παύση σαν να ήθελε να συνοψίσει τα λόγια του ως ένα ανεκτίμητο δώρο.

«Και τι θα μπορούσε να είναι αυτό;»

  «Δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε αντικειμενική πραγματικότητα ή "πραγματικός κόσμος". Λεν υπάρχει απολυτότητα. Το πρόσωπο του χειρότερου εχθρού σου μπορεί να είναι το πρόσωπο του καλύτερου μου φίλου. Ένα γεγονός που φαίνεται να είναι τραγωδία για κάποιον, μπορεί να αποκαλύπτει τους σπόρους για μια ανεκτίμητη ευκαιρία σε κάποιον άλλον. Αυτό που πραγματικά διαφοροποιεί τους ανθρώπους που είναι συνήθως αισιόδοξοι από εκείνους που είναι σταθερά δυστυχείς, είναι ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα της ζωής».

If you like my articles please Share & Subscribe 
and also check my other articles!