Where Twin Flames & Wizards hang around.

Απομακρύνεται τις αρνητικές σκέψεις μια για πάντα



Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι ν’ αρχίσετε να διώχνετε από μέσα σας το Φόβο και την Αγωνία. Οι σκέψεις φόβου είναι η αιτία μεγάλου μέρους από την ανθρώπινη δυστυχία κι ενός πλήθους αποτυχιών. Θα σας έχουν πει αυτό το πράγμα ίσως πολλές φορές και το έχω επαναλάβει κι εδώ, αρκετά. αλλά δε θα κουραστώ να σας το ξαναλέω. Ο φόβος είναι μια συνήθεια του πνεύματος που έχει κολλήσει πάνω μας από τις αρνητικές σκέψεις της ανθρώπινης φυλής. Αλλ’ απ’ αυτές τις σκέψεις μπορούμε ν' απελευθερωθούμε με την ατομική προσπάθεια και με την επιμονή μας.
Η ισχυρή προσδοκία είναι ένας πολύ δυνατός μαγνήτης. Το άτομο με την ισχυρή, όλο εμπιστοσύνη επιθυμία προσελκύει κοντά του τα πράγματα που είναι καλύτερα προορισμένα να τον βοηθήσουν - άτομα, πράγματα περιστάσεις, περίγυρο. Αν όλ’ αυτά τα επιθυμεί με πολλή ελπίδα, μ' εμπιστοσύνη, με πίστη και ηρεμία, τελικά θα τ' αποκτήσει. Κι είναι το ίδιο αληθινό πως όποιος Φοβάται γενικά κάτι καταφέρνει να βάλει σε λειτουργία δυνάμεις που θα πραγματοποιήσουν ακριβώς αυτό που φοβάται ότι θα του συμβεί. Δεν το καταλαβαίνετε ότι ο Άνθρωπος που Φοβάται, στην πραγματικότητα περιμένει αυτό που φοβάται, και στα μάτια του Νόμου κάτι τέτοιο είναι το ίδιο σαν πραγματικά να το προσδοκά ή να το επιθυμεί; Ο Νόμος αυτός λειτουργεί και στις δύο περιπτώσεις - η βασική αρχή είναι η ίδια.



Ο καλύτερος τρόπος για να κατανικήσετε τη συνήθεια του Φόβου, είναι να υιοθετήσετε την πνευματική στάση του Θάρρους, ακριβώς όπως ο καλύτερος τρόπος για ν απαλλαγείτε από το σκοτάδι, είναι ν’ ανάψετε το φως. Είναι απώλεια χρόνου να καταπολεμούμε μια συνήθεια αρνητικής σκέψης με το ν' αναγνωρίζουμε τη δύναμη της και να προσπαθούμε ν' αρνηθούμε την ύπαρξή της κοπιάζοντας εξαιρετικά. Η καλύτερη, η πιο σίγουρη, η πιο εύκολη κι η πιο γρήγορη μέθοδος είναι να υιοθετούμε την ύπαρξη της θετικής σκέψης που επιθυμούμε στη θέση της αρνητικής. Και με το να επιμένουμε σταθερά στη θετική σκέψη, την αναγκάζουμε να εκδηλωθεί μέσα στην αντικειμενική πραγματικότητα.
Γι’ αυτό αντί να επαναλαμβάνετε μέσα σας «Δε φοβάμαι» καλύτερα να λέτε τολμηρά «Είμαι γεμάτος Θάρρος». «Είμαι θαρραλέος». Πρέπει να βεβαιώνετε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα που να φοβάμαι», πράγμα που αν κι έχει μέσα του ένα χαρακτήρα άρνησης, απλά αρνείται την πραγματικότητα του αντικείμενου που προκαλεί το φόβο. μάλλον, παρά να παραδεχόσαστε τον ίδιο το φόβο κι ύστερα να τον αρνιόσαστε.

Για να κατανικήσει κανένας το φόβο, θα πρέπει να διατηρείται σταθερά στην πνευματική στάση του Θάρρους. Θα πρέπει να σκέφτεται το Θάρρος, να λέει το Θάρρος, να δρα σύμφωνα με το Θάρρος. Θα πρέπει να διατηρεί τη διανοητική εικόνα του Θάρρους μπροστά του όλο τον καιρό, μέχρι που να καταστεί η φυσιολογική του πνευματική στάση. Να διατηρείτε αυτό το ιδανικό σταθερά μπροστά σας - όποιο ιδανικό κι αν έχετε - και τότε θα δείτε προοδευτικά να ωριμάζει η επίτευξή του, το ίδιο ιδανικό θα καταστεί έκδηλο.
Αφήστε τη λέξη «Θάρρος» να βυθιστεί βαθιά στο πνεύμα σας κι ύστερα κρατήστε την σταθερά εκεί μέχρι που το πνεύμα να την προσδέσει πάνω του. Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν θαρραλέο - δείτε τον εαυτό σας σαν να δρα με Θάρρος στις δύσκολες περιστάσεις. Συνειδητοποιείστε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να φοβόσαστε, ότι η Αγωνία κι ο Φόβος δε βοήθησαν ποτέ κανέναν κι ούτε που θα βοηθήσουν. Συνειδητοποιείστε ότι ο Φόβος παραλύει την προσπάθεια, κι ότι το Θάρρος προωθεί τη δραστηριότητα.


Ο όλος εμπιστοσύνη, ατρόμητος και γεμάτος προσδοκίες άνθρωπος του «Μπορώ και θέλω», είναι ένας ισχυρός μαγνήτης. Προσελκύει πάνω του ακριβώς αυτά που χρειάζεται για να πετύχει στη ζωή. Τα πράγματα μοιάζουν να 'ρχονται όπως τα θέλει, κι οι άνθρωποι λένε ότι αυτός είναι «τυχερός». Ανοησίες! Η «τύχη» δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό. Όλα είναι Πνευματική Στάση. Κι η Πνευματική Στάση του ανθρώπου που ανήκει στην κατηγορία του «Δεν μπορώ», ή του «Φοβάμαι», καθορίζει το ίδιο το μέτρο και της δικής του επιτυχίας. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο γύρω απ' αυτό. Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε γύρω σας, για να συνειδητοποιήσετε την αλήθεια αυτών που σας λέω. Γνωρίσατε ποτέ κανένα πετυχημένο άνθρωπο που να μην έχει τη σκέψη του «Μπορώ και Θέλω», ισχυρή μέσα του; Γιατί επικρατούν όλοι αυτοί πάνω στον άνθρωπο με τη νοοτροπία του «Δεν μπορώ», που ίσως και να έχει περισσότερες ικανότητες; Η πρώτη διανοητική στάση φέρνει στην επιφάνεια υπολανθάνοντα προτερήματα, καθώς και προσελκύει τη βοήθεια από τα έξω. Ενώ η δεύτερη διανοητική στάση όχι μόνο προσελκύει άλλα άτομα του «Δεν μπορώ», αλλά ακόμη εμποδίζει και τις ικανότητες του ίδιου του ατόμου να εμφανιστούν. Έχω αποδείξει την ορθότητα αυτών των απόψεων. Το ίδιο έχουν κάνει και πολλοί άλλοι, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που ξέρουν απ αυτά τα πράγματα συνέχεια μεγαλώνει.

Μη σπαταλάτε τη Δύναμη της Σκέψης σας, αλλά να τη χρησιμοποιείτε προς όφελος σας. Σταματείστε να προσελκύετε πάνω σας την αποτυχία, τη δυστυχία, τη δυσαρμονία, τη θλίψη. Αρχίστε τώρα στέλνοντας προς τα έξω ένα ρεύμα φωτεινής, θετικής, ευτυχισμένης σκέψης. Φροντίστε έτσι ώστε η σκέψη που επικρατεί μέσα σας να είναι αυτή του «Θέλω και Μπορώ», να σκέφτεστε: «Θέλω και Μπορώ». Να ονειρεύεστε: «Θέλω και Μπορώ». Να λέτε: «Θέλω και Μπορώ», και να δράτε σύμφωνα με το «Θέλω και Μπορώ». Να ζείτε γενικά στο επίπεδο του «Θέλω και Μπορώ» και πριν καλά - καλά το καταλάβετε, θα νιώσετε τις νέες δονήσεις να εκδηλώνονται από μόνες τους σε δράση. Θα τις δείτε να φέρνουν αποτελέσματα. Θα συνειδητοποιήσετε τη νέα άποψη. Θα καταλάβετε πως αυτό που σας ανήκει έρχεται σε σας. Θα νιώθετε καλύτερα, θα δράτε καλύτερα, θα βλέπετε καλύτερα, ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ καλύτερα, με κάθε τρόπο, από τη στιγμή που θα ενωθείτε με τη στρατιά των ανθρώπων του «Θέλω και Μπορώ».

Ο Φόβος είναι αυτός που γεννά την Αγωνία, το Μίσος τη Ζήλεια, την Κακία, το Θυμό, τη Δυσαρέσκεια, την Αποτυχία κι όλα τα υπόλοιπα. Ο άνθρωπος που θ απαλλαγεί από το Φόβο, θ ανακαλύψει ότι όλα τ άλλα άσχημα που είχε μέσα του θα εξαφανιστούν. Ο μόνος τρόπος να είσαστε ελεύθεροι είναι ν απαλλαγείτε από το Φόβο. Ξεριζώστε τον από μέσα σας. Θεωρώ την κατανίκηση του Φόβου σαν το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να πάρουν αυτοί που θέλουν να κυριαρχήσουν πάνω στην εφαρμογή της Δύναμης της Σκέψης. Όσον καιρό ο Φόβος σάς δυναστεύει, δεν είσαστε σε κατάσταση να προοδεύσετε μέσα στην περιοχή της Σκέψης και πρέπει να επιμείνω σχετικά με το ότι είναι ανάγκη ν' αρχίσετε αμέσως το έργο της απαλλαγής σας απ' αυτό το εμπόδιο. ΜΠΟΡΕΙΤΕ να το κάνετε, αν μόνο το επιχειρήσετε με θέρμη. Κι όταν θα απαλλαγείτε απ αυτό το απαίσιο πράγμα, η ζωή θα σας φαίνεται ολότελα διαφορετική - θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι, πιο ελεύθεροι, πιο ισχυροί, πιο θετικοί, και πιο πετυχημένοι στο καθετί που θα επιχειρείτε στη Ζωή.
Αρχίστε σήμερα, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι αυτός ο παρείσακτος πρέπει να ΦΥΓΕΙ - μην κάνετε κανένα συμβιβασμό μαζί του, αλλά να επιμένετε σε μιαν απόλυτη παράδοση από μέρους του. Θ ανακαλύψετε ότι στην αρχή αυτή η προσπάθεια είναι δύσκολη, αλλά την κάθε φορά που του αντιτάσσεστε, ο Φόβος θα εξασθενεί όλο και περισσότερο, ενώ εσείς θα γίνεστε πιο δυνατοί. Σταματείστε να τον τρέφετε - αφήστε τον να πεθάνει της πείνας. Δεν μπορεί να ζήσει μέσα σε μιαν ατμόσφαιρα σκέψης, όπου τον περιφρονούν. Έτσι αρχίστε να γεμίζετε το μυαλό σας με καλές, ισχυρές, δίχως Φόβο σκέψεις. Φροντίστε να σκέφτεστε συνέχεια ότι δε φοβόσαστε τίποτα, κι ο Φόβος θα πεθάνει από μόνος του. Το να μη φοβάστε είναι κάτι θετικό - ο Φόβος είναι αρνητικός και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το θετικό τελικά θα επικρατήσει.


Όσον καιρό ο Φόβος βρίσκεται τριγύρω, με τα «αλλά» του τα «αν», τα «υποθέτω», «φοβάμαι», «δεν μπορώ», «τι θα γίνει αν», και όλα τα υπόλοιπα των δειλών υποβολών του, δε θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη Δύναμη της Σκέψης σας προς το καλύτερο όφελος σας.
Από τη στιγμή που θα τον βγάλετε από τη μέση, ο δρόμος σας θα είναι ξεκάθαρος κι όλα θα σας βοηθούν στην πορεία σας. Ο φόβος είναι σαν τον Ιωνά! Ρίξτε τον στη θάλασσα! (Η φάλαινα που θα τον καταπιεί θα έχει όλη τη συμπάθειά μου)!
Σας συμβουλεύω ν' αρχίσετε να κάνετε μερικά πράγματα που νιώθετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε αν δε φοβόσασταν να προσπαθήσετε. Αρχίστε να εργάζεστε για να κάνετε αυτά τα πράγματα, βεβαιώνοντας το «Θάρρος» σας συνέχεια, και θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο η αλλαγμένη αυτή διανοητική σας στάση θα διώξει μακριά τα εμπόδια από το δρόμο σας, και θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο ευκολότερα απ όσο νομίζατε. Οι ασκήσεις αυτού του είδους θα σας αναπτύξουν θαυμάσια και θα ανταμειφθείτε πολύ από το αποτέλεσμα μιας μικρής πρακτικής μέσα σ αυτά τα πλαίσια.
Υπάρχουν πολλά πράγματα μπροστά σας, που περιμένουν να υλοποιηθούν και που μπορείτε να τα πετύχετε, μονάχα αν απαλλαγείτε από το ζυγό του Φόβου. Μονάχα αν αρνηθείτε ν αποδεχθείτε τη φυλετική υποβολή κι αν τολμηρά βεβαιώσετε το «Εγώ» και τη δύναμή του. Κι ο καλύτερος τρόπος για να κατανικήσετε το Φόβο, είναι να επικυρώσετε το «Θάρρος» και να σταματήσετε να τον σκέφτεστε. Μ’ αυτό το σχέδιο θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας σε νέες συνήθειες σκέψης, ξεριζώνοντας έτσι τις παλιές συνήθειες σκέψης που σας τραβούσαν προς το βυθό. και σας κρατούσαν πίσω. Πάρτε τη λέξη «Θάρρος» μαζί σας, σαν μια λέξη - κλειδί κι εκδηλώστε την στην πράξη.
Να θυμόσαστε ότι το μόνο πράγμα που έχετε να φοβάστε είναι ο Φόβος. Και, ε, ναι, μη φοβόσαστε το Φόβο, γιατί είναι ένας δειλός τύπος το πολύ - πολύ, που θα το βάλει στα πόδια μόλις του σηκώσετε το κεφάλι.

Η Δόνηση της Σκέψης και ο Νόμος της Έλξης – William Atkinson

Thanks for Commenting, Sharing & Subscribing! 

No comments:

Post a Comment